Studievalg Danmark
Studievalg Danmark
May 17, 2021
Sabbat efter gymnasiet?
Play • 31 min

”Jeg ville nå at opleve hele verden, inden jeg skulle tilbage på skolebænken”

Hvad er det for uddannelsestanker, man gør sig, imens man holder sabbatår? I dette afsnit kan du møde 2 unge, der er på sabbat lige nu.

Vi snakker med Mads og Simone om nogle af de tanker, der fylder, når man går i gang med at planlægge det at holde sabbatår. Rejsedrømme, arbejde, flytte hjemmefra og meget andet.

Lyt med, når Mads og Simone tager os med ind deres sabbatår - og deres oplevelser indtil videre. Hør blandt hvordan det går, når ens planer for sabbatåret pludselig går i vasken og bliver erstattet af andre oplevelser.

Vi kommer også omkring, hvad man gør, når man kan se, at “de andre” kommer videre, men man ikke selv føler sig klar til at vælge uddannelse endnu. Og så er er der også forældrene. Hvad siger de egentlig til det hele?

“Springet mellem gymnasiet og en videregående uddannelse skulle være ret heftigt, så det er måske meget rart lige at være forberedt på det”

Vi får snakket om erfaringer med arbejdsmarkedet og vendt, hvordan de måske kan hjælpe med at man finder ud af, hvad man gerne vil uddannelsesmæssigt

Vi får kort sagt sat ord på de tanker, forhåbninger og bekymringer, man kan møde i løbet af sit sabbatår.

Lyt med og lad dig inspirere!

Gæster i studiet er:
Simone Nielsen – STX-student fra 2019 og i gang med sit andet sabbatår. Går lige nu på Bosei Højskole, og har tidligere i sin sabbat arbejdet på både Joe and the Juice og et demens-plejehjem.
Mads Juul - HHX student 2020 og er godt i gang med sit første sabbatår. Bor i Randers med 2 gymnasievenner. Har gang i 2 jobs og en masse tanker om fremtiden.

Værter: Torben Tiedemann og Morten Colbert – Studie- og karrierevejledere ved Studievalg Danmark

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu