Boerenverstand
Boerenverstand
Jul 15, 2021
S2-E05. Jeroen Elfers: de kracht van Nederlandse melkveehouderij volgens FrieslandCampina.
Play • 52 min

Op het Innovation center van FrieslandCampina in Wageningen zie je regelmatig mannen en vrouwen in witte jas rondlopen. We zijn te gast bij Jeroen Elfers Corporate Director Dairy development en Milkstreams van FrieslandCampina een van de grootste zuivelondernemingen in de wereld. 


In deze aflevering bespreken we met Jeroen Elfers de transitie die gaande is in de Nederlandse melkveehouderij, bijvoorbeeld de trend dat jaarlijks 5% van de Nederlandse veehouders stopt. In Nederland lijkt de transitie van de sector vooral te betekenen het inkrimpen van de landbouwsector. Echter, in ontwikkelingslanden is de beschikbaarheid van voedsel en hoge voedingswaarde prioriteit nummer 1, waarbij de opbouw van de landbouwsector en investeringen hierin een belangrijke rol spelen. Jeroen Elfers ziet vanuit zijn rol de vraag naar zuivelproducten in hoog tempo toenemen in landen als Nigeria, Vietnam en Pakistan. FrieslandCampina speelt op deze ontwikkelingen in met de kennis en ervaring vanuit Nederland. 


FrieslandCampina is een van de grootste zuivelondernemingen in de wereld en bestaat inmiddels 150 jaar. Het is een coöperatie waar 17.000 veehouders uit Nederland, Duitsland en België lid van zijn. De leden van de coöperatie produceren gezamenlijk meer dan 70% van de totale Nederlandse melkproductie. 1/3 van de productie blijft in Nederland voor lokale consumptie, en de rest wordt geëxporteerd, de helft binnen Europa en de ander helft gaat naar buiten Europa. 


Benieuwd naar hoe FrieslandCampina jaarlijks meer dan 80.000 boeren in buitenland traint? En welke rol zij spelen in het vormen van de visie voor de Nederlandse landbouwsector? Luister naar het gesprek om dit te ontdekken! Veel luisterplezier.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu