Zelf schrijver worden
Play • 46 min

In podcast nummer 10 onderzoeken we de vraag hoe je zelf een boek kan schrijven. Waar moet je op letten? Wat betekent het voor je werk en leven? Te gast zijn hotelier en schrijver Esther Shaya en journalist en docent Rineke van Houten.

Wel hebben we eerder aandacht besteed aan het zelf uitgeven van boeken. Een voordeel die dat kan hebben, is namelijk dat je gezien gaat worden als expert. Maar dan moet je wel een onderwerp en tijd en energie om dat tot een goed einde te brengen.

Esther Shaya schreef samen met Frank Hemminga een boek Wacht maar – Het veelbewogen leven van Henriëtte Pimentel. Zij was de directrice van de gevorderde crèche aan de Plantage Middenlaan, tegenover de Hollandsche Schouwburg, tijdens de bezetting. Shaya schrijft over de vooroorlogse Joodse geschiedenis.

In de podcast gaan we in op Dichter van de droge naald (2017), de biografie van beeldend kunstenaar en dichter Frank Lodeizen die Rineke van Houten schreef. Natuurlijk gaan we in op de lessen die zij heeft getrokken uit het werk daaraan. De vorm van de biografie, dicht op de huid van Lodeizen, kreeg lof toegezwaaid, maar ook kritiek van wat ze ‘de biografie-politie’ noemt.


Wacht maar – Het veelbewogen leven van Henriëtte Pimentel verscheen bij Amphora Books
Dichter van de droge naald verscheen bij De Arbeiderspers

Meer over de podcast op onze website >>

Interview en montage: Bart van Maanen | Studio Klankplank
Opnametechniek: Amir Bar
Foto's: Joris Baas

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu