Fantoomgroei
Fantoomgroei
Mar 3, 2022
Wat is onze democratie ons waard?
Play • 43 min

Het is oorlog in Europa. Poetin probeert met veel wapengekletter een democratisch gekozen regering van een groot Europees land af te zetten. De Europese Unie en de Verenigde Staten vechten terug met economisch geweld. Het is een asymmetrisch gevecht, met een ongewisse uitkomst. Maar één ding weten we zeker; de sancties tegen Rusland gaan ons allemaal direct in onze portemonnee raken.

Op korte termijn zullen vooral bedrijven die handel drijven met Rusland forse verliezen moeten incasseren. Maar we zullen ook allemaal meer moeten gaan betalen aan de pomp en voor ons aardgas. En dan zijn er nog de stijgende voedselprijzen nu de graanschuur van Europa in de brand staat. Op de langere termijn zullen we bovendien meer geld gaan uittrekken voor Defensie. Dit is geld dat dus niet meer beschikbaar is voor andere posten, zoals de zorg of het onderwijs.

In deze aflevering vragen Hendrik en Sander zich af in hoeverre we bereid moeten zijn om financieel en economisch te bloeden voor onze democratische principes. Maar ze horen op www.vriendvandeshow.nl/fantoomgroei ook graag van jou welke prijs jij bereid bent om te betalen voor onze democratie.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu