Smartass-podden
#19 Johan Grant Del 1 - Tystnadskultur på universitet & Smärtan i utforskande
Feb 18, 2020 · 1 hr 16 min
Play episode

Tips på gäster? Har du funderingar, idéer eller feedback om podden? Hör av dig till oss på hej@smartasspodden.se, gilla videon, prenumerera och sprid till dina vänner!

Vill du stötta smartasspodden? Bli en Patreon på www.patreon.com/smartasspodden

Johan Grant, Ph.D. psykologi, organisationskonsult och tidigare lektor vid Lunds Universitet.
Johan har under 8 år varit lektor på Lunds universitet, där han lett vad man kallar externatet som är en del i kursen ”Psykologernas arbete i grupper och organisationer” för psykologprogrammet i lund. I denna kurs så var syftet att förstå de kulturer och normer som vi skapar i grupper och hur de påverkar organisationer. Sätten man gjorde detta på externatet var att använda studenternas kultur på universitetet som mall, där de var tvungna att reflektera och se sin egna kultur, värderingar och normer på skolan. Under dessa väldigt tuffa övningar så kände vissa studenter sig kränkta, att det exkluderade minoriteter, obehag och att kursen var problematisk, vilket i slutändan lett till att Johan blev avskedad och delmomentet omgjorts till frivilligt för kursen.
Detta är ett extremt intressant men kaotiskt och känsligt ämne där jag tror många av oss har olika tankar och idéer om hur vi som ett samhälle bör hantera detta. Det viktigaste är dock att samtalet fortsätter, så nu kör vi!

Support the show (https://www.patreon.com/smartasspodden)

Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu