Dyrkingspodden
Dyrkingspodden
Mar 12, 2023
#Ep 70 Tomatdyrking for nybegynnere og litt øvet!
Play • 28 min

I denne episoden handler det om tomater og tips og råd for å komme i gang med denne deilige og relativt enkle planten. Vi har invitert Helene Orskaug, dama bak tomatprat.no, til å dele sine tips og råd - om dyrking, stell av og ikke minst noen favoritt sorter tomat. Visste du at det fins tusenvis av ulike sorter tomater? Og få Helenes genialt enkle tips til gjødsling av tomatplanter.


Selv om Helene fortsatt kaller seg amatør (i ordets rette forstand - en som elsker det de gjør) har hun masse erfaring og er en ivrig tomatdyrker som fikk sitt første drivhus våren 2012. I nettbutikken hennes selger hun rundt 300 ulike sorter tomater og i episoden hjelper hun oss til å finne frem i tomatjungelen - enten du har drivhus eller bare en vinduskarm.


Har du ikke prøvd å så tomater, er det ikke for sent å gjøre det nå, faktisk sier Helene at microbusk tomatplanter, kan du så i juni for å ta inn og få tomater helt frem til jul! Men får du frø i jorda før påske kan du høste fra sensommeren og gjennom mesteparten av høsten.


Lenke til Helenes tomatblogg: Helenes Tomater: Velkommen til min tomatverden! (tomatprat.blogspot.com)

Lenke til Helenes frøbutikk: TomatPrat frøbutikk – TomatPrat.no


Lurer du på noe eller har du forslag til tema du vil vi skal ta opp? Still oss gjerne spørsmål eller kom med kommentarer eller bare følg oss gjerne på  Dyrkingspodden | Facebook, LinkedIn og/eller Instagram hvor vi legger ut bilder og annen relevant info knyttet til episoden.  
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu