Dyrkingspodden
Dyrkingspodden
Apr 30, 2023
#Ep 75 - Bønner i lange baner
Play • 22 min

Vi feirer 75 episoder med å snakke om bønner. Disse sunne og velsmakende grønnsakene som både er gode for oss mennesker og jorda der de dyrkes. Det fins 100-vis av ulike sorter bønner og belgvekster. Vi starter litt forsiktig med å beskrive noen hovedtyper og forteller hvordan og hvorfor de er vel verd å dyrke selv. 


På slutten av episoden har vi en liten overraskelse!


NB: Dette burde vi sagt i podkasten: Det er en del bønner som inneholder et stoff som er giftig og derfor MÅ de kokes. For å gjøre det enkelt kan du forvelle ( kort oppkoking 3-5 min avhengig av tykkelsen på bønnen/belgen) alle uten at du mister smak eller næringsinnhold. Først når du er helt sikkert på den enkelte belgveksten kan du spise de uten å koke. Særlig sukkererter og ulike ertesorter kan spises rå, men importerte sukkererter MÅ også forvelles ettersom de ofte har tarmbakterier som kan gi magetrøbbel. Men kun 1-2 min er nødvendig. Nok en god grunn til å dyrke selv! Mer om en del bønner og erter hvordan de skal behandles og oppskrifter, kan du lese her: https://frukt.no/ravarer/gronnsaker/erter-og-bonner/


Lurer du på noe eller har du forslag til tema du vil vi skal ta opp? Still oss gjerne spørsmål eller kom med kommentarer eller bare følg oss gjerne på  Dyrkingspodden | Facebook, LinkedIn og/eller Instagram hvor vi legger ut bilder og annen relevant info knyttet til episoden.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu