Dyrkingspodden
Dyrkingspodden
May 8, 2022
#Ep 38 Grønt klasserom - en historie om folkefinansiering!
Play • 16 min

I denne episoden forklarer vi hva folkefinansiering er og hvordan det kan brukes til å realiserer grønne prosjekt. Eksemplet du får høre om er en spleis som Kristiansand andelslandbruk har ute for tiden. De viser hvordan en folkefinansiering kan gjøres, der publikum som bidrar med penger, kan velge fine og gøye belønninger i retur! En fin måte å skaffe penger til grønne og bærekraftige prosjekt.


Dette er prosjektet du får høre om: Grønt klasserom!

"Det er så deilig å bli skitten!" Det sa ei 10 år gammel jente med fryd i stemmen, etter at hun hadde vært med å dyrke grønnsaker med oss. Nå håper vi å la mange flere barn, ungdom og voksne i alle aldre få være med og oppleve denne fryden og mestringen som det gir å lære mer om hvordan vi dyrker vår egen mat. Dessuten er det med på å øke vår egen matberedskap. Der for vil Kristiansand andelslandbruk bygge et helårsdrivhus av resirkulert vindu, bygget av byggfagelever til bruk i opplæring av barn/ungdom i dyrking av kortreist og sunn mat! Med ditt bidrag er det mulig - og du er selvfølgelig velkommen til å ta turen til Kristiansand og besøke andelslandbruket.

Dette helårsdrivhuset med redskapsbod, gjør at enn kan ta bedre vare på verktøy og redskaper. Det vil gi frivillige i andelslandbruket mulighet til å holde workshoper og undervisning hele året, samt gi opplæring i teknikker som krever helårsdrivhus.


Så i denne episoden kan du lære mer om hvordan få ideer til å vokse, snarere enn planter! ;)

---

Lurer du på noe eller har du forslag til tema du vil vi skal ta opp? Still oss gjerne spørsmål eller kom med kommentarer eller bare følg oss gjerne på  Dyrkingspodden | FacebookLinkedIn og/eller Instagram hvor vi legger ut bilder og annen relevant info knyttet til episoden.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu