17-målspodden
17-målspodden
Jun 5, 2023
Studentpraksis i det grønne skiftet - Grøn region Vestland
Play • 34 min

Stine Nygård og Mia Horgen er masterstudenter ved Høgskulen på Vestlandet og gjester hos oss i 17-målspodden. Dagen da vi gjorde opptaket var avslutningen på 10 ukers internship, eller praksis, hos prosjektet Grøn region Vestland. 

Praksisen var gjennom emnet MOØ240 Innovasjon og entreprenørskap i praksis på Fakultet for økonomi og samfunnsfag (FØS). Dette emnet tilbys masterstudenter både på Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap (som MOØ240) og Fakultet for ingeniør- og naturvitenskap (som INN520) ved HVL.  

Både Mia og Stine er masterstudenter på FØS: Mia tar master i innovasjon og ledelse og Stine tar master of Science in Business, profil: Ledelse og innovasjon  


I dette praksisfaget har de møttes, blitt kjent og samarbeidet. De to studentene forteller om bratt lærekurve hos Grøn region Vestland, og om hvilke nye perspektiver de har fått.
 
Prosjektleder for Grøn Region Vestland, Heidi Synnøve Gaustad, er også gjest i episoden. Hun gir oss en liten status for prosjektet og deler de positive erfaringene som Grøn region Vestland har fra samarbeidet med studentene.

Vi berører også tematikken «hjerneflukt fra Vestlandet», og både studentene og prosjektlederen har noen synspunkter.

På denne nettsiden er Grøn region Vestland i skrivende stund presentert, også den kompetansebehovoversikten for hubene som blir omtalt mot slutten av episoden:

https://www.vestlandfylke.no/narings--og-samfunnsutvikling/gron-vekst/gron-region-vestland/

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu