Auditórium
Auditórium
Nov 7, 2021
Smiló Dávid: Nagyon rossz város lesz ez, ha elkezdünk felforrni a közterületeken
Play • 34 min

Smiló Dávidnak már egyetemistaként is egyedi és markáns véleménye volt az építészetről, amit előbb saját blogján, majd különböző újságok szerzőjeként fogalmazott meg. Építészhallgatóként alapítója és éveken át egyik műsorvezető-szerkesztője volt a Heti beton rádióműsornak, az Építész Szakkollégium tagjaként pedig szervezett konferenciát, beszélgetéssorozatot, alkotóhetet és tábort.

Egyből az egyetem elvégzése után, 2016-ban Csóka Attila Róberttel és Molnár Szabolccsal létrehozták a Paradigma Ariadné építészirodát, melynek máig egyik vezetője. A tervezési tevékenység mellett működésük jelentős részét teszi ki a tudásmegosztás és az ebből származó szakmai innováció: kiállításokat szerveznek, valamint tanulmányokat és oktatási anyagokat állítanak össze. 

Első megvalósult munkáik építészeti installációk és kisebb léptékű munkák voltak, melyek közül a 2017-es frankfurti könyvvásár magyar pavilonjának tervezése és kivitelezése emelkedik ki. A közelmúltban készült el az egyik első nagyléptékű munkájuk, a sándorfalvi bivalyos tanösvény épületei, melyek az Alföld építészeti hagyományait gondolják újra – meglepő módon már a huszadik század második felének örökségéből is merítve. A Paradigma Ariadné munkásságának sokszínűségét jellemzi, hogy szinte ezzel párhuzamosan készítették el Terézváros Településfejlesztési Koncepcióját is. A Dortmundi Műszaki Egyetem felkérésére most épp az európai gangos házak témájában tartanak tervezési kurzust. Egy olyan szerkezet értékeivel és újragondolásával foglalkoznak tehát, amely pont Terézváros egyik legjellegzetesebb épülettípusa.

Olvass még többet az Építészfórumon! https://epiteszforum.hu/auditorium-podcast--smilo-david

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu