Het podcast verdienmodel en advertentienetwerk van Dag en Nacht Media, inspirerend voor Vlaamse podcastmakers én bedrijven - Podcast Over Podcast AFL 5
Play • 33 min

Podcasts worden steeds populairder in Vlaanderen, maar voor de makers is het nog altijd zoeken naar de beste manier om er iets mee te verdienen. Hoe garanderen we het voortbestaan van de Vlaamse podcast? Dreigt een betaalmuur of willen we net dat iedereen gratis kan blijven luisteren? 

Het meest voor de hand liggende verdienmodel, is het gebruik van advertenties. Door hun opkomende succes zijn podcasts een interessant kanaal voor adverteerders die in contact willen komen met specifieke doelgroepen. Hoe zorg je ervoor dat makers en adverteerders elkaar vinden? En hoe kan je zo'n advertentie in je podcast vormgeven?

Voor veel Vlaamse podcastmakers zijn reclame-inkomsten vooralsnog een taboe. Hoog tijd om inspiratie op te doen in Nederland, waar advertenties in podcasts courant zijn.

In onze 5e aflevering gaan we in gesprek met Anne Janssens van Dag en Nacht Media, productiehuis en advertentienetwerk voor podcastmakers, tevens kersverse winnaar van 2 Dutch Podcasts Awards. 

Ontdek wat een netwerk als Dag en Nacht Media betekent voor de Nederlandse podcast: voor de makers, voor de adverteerders én voor de luisteraars. Krijg inzicht in hun businessmodel en ontdek wat een professioneel podcastlandschap kan betekenen voor de Vlaamse markt.

 

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu