De megaclaim tegen TikTok en waarom dit zo belangrijk is - met Friederike van der Jagt en Damiën Berkhout
Play • 30 min
Heb je kinderen die ook actief zijn op TikTok? Dan is deze aflevering van Cybersecurity Stories een aanrader om te luisteren!
Friederike van der Jagt van Stichting Take Back Your Privacy en Damiën Berkhout van Scott+Scott werken samen aan de Megaclaim tegen TikTok die Take Back Your Privacy heeft gestart om TikTok tot de orde te roepen.
Want Take Back Your Privacy stelt vast dat TikTok onze privacyregels overtreedt door illegaal privéinformatie van kinderen te verzamelen. Deze gegevens verhandelt TikTok om gericht advertenties te kunnen tonen aan kinderen. Ook schendt TikTok consumentenrechten van de kinderen. Dat is natuurlijk een grote 'No Go'! Dat vindt ook de Consumentenbond die deze Megaclaim ondersteunt.
De Megaclaim heeft dan ook als eis aan TikTok dat ze direct stoppen met deze praktijken en een schadevergoeding uitkeert aan elk kind dat actief is op TikTok en waarvan TikTok dus de privéinformatie verzameld en verhandeld heeft. En die gecombineerde schadevergoedingen kunnen wel oplopen tot 2 miljard euro.
Friederike en Damiën lichten toe waarom deze Megaclaim tegen TikTok zo belangrijk is. Want als je denkt: waarom pakt de Autoriteit Persoonsgevens dit niet aan, dan leggen ze haarfijn uit waarom zij met een massaschadeclaim, meer hopen te kunnen bereiken en waarom juist Nederland een voortrekkersrol heeft.
Heb je actief TikTok-ende kinderen, dan hebben Friederike en Damiën ook wat tips en advies voor je.
Ben je het met Take Back Your Privacy eens, dan kun je je steun uitspreken door mee te doen! Je kunt je kind gratis aanmelden om ook een schadevergoeding voor je kind te eisen via https://www.claimservice.nl/tiktok/
 
Meer info:
Stichting Take Back Your Privacy: https://stichtingtakebackyourprivacy.nl
LinkedIn Friederike van der Jagt: https://www.linkedin.com/in/friederikevanderjagt/
LinkedIn: Damiën Berkhout: https://www.linkedin.com/in/damiën-berkhout-72819b11/
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu