Балкански.Перспективи Подкаст #1: Северна Македонија: Мировните движења во поранешна Југославија
Play • 19 min

Првиот подкаст на Балкански.Перпсективи е посветен на мировните и антивоените движења на просторот на поранешна Југославија. Овој разговор го водеше Јасмина Јакимова од РадиоМОФ, заедно со Наум Трајановски, еден од авторите кои придонесоа за ова издание на Балкански.Перпсетиви. Ќе чуете повеќе за мировните движења и иницијативи во Македонија во 80 – те и 90 – те години, како и за разните иницијативи во Косово, Босна и Херцеговина и Србија.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu