63. Ik laat me niet gek maken - Boekreview met Rick van Asperen
Play • 59 min

Zoals je wellicht weet geef ik in mijn AHcademy Masterclass een reeks van trainingen om succesvolle social media campagnes te maken. Social Media is echt geweldig voor je business, maar kan funest zijn voor je business-mind.

Veel technieken binnen alle social media apps (LinkedIn, Facebook, Instagram en WhatsApp - ja, dat is ook social media) zijn bedoeld om je oerbrein aan te spreken. Ook wel het 'reptielenbrein' genoemd.

Het reptielenbrein (wetenschappelijke benaming is het R-Complex) is de schakelkast van alle primaire levensbehoeften, zoals vecht- of vluchtreacties, ademhaling en je hongergevoel.

Dit brein werkt instinctief, automatisch en is visueel ingesteld. Tijdens mijn trainingen ga ik hier dieper op in, maar ga er maar van uit dat social media een traktatie is voor dit stukje brein. 

Dit is de reden: - waarom je direct wilt reageren op een appje - waarom je hoofd soms als een vergiet is - waarom je onbewust kiest om je te laten afleiden

In deze uitzending heb ik de auteur Rick van Asperen als gast in mijn podcast-studio. In zijn nieuwste boek ‘Ik laat me niet GEK maken’ staan tal van voorbeelden waar we ons in herkennen en hoe je hier mee om moet gaan. Wat een geweldig boek!

Rik leert je wat Breinhygiene is en waarom het goed is om vaker je figuurlijke wandelschoenenbrein te gebruiken.

Als jij je social media - apps vaker checkt dan 1 keer per dag, dan is deze aflevering zeker een aanrader!

Liever kijken? Klik hier!

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu