Helsedebatten
Helsedebatten
May 20, 2021
Hva skal til for at norske pasienter skal få rask tilgang til virkningsfulle legemidler?
Play • 46 min

I denne episoden av Helsedebatten snakker vi om behovet for prioriteringer og innføring av nye innovative metoder i helsetjenesten. Er myndigheter og legemiddelindustrien enige i hva som skal til for å sikre pasienter rask tilgang til nye effektive metoder innenfor en fortsatt offentlig finansiert bærekraftig helsetjeneste?

Til å belyse dette har vi med oss
 Veronika Barrabes, styreleder i Legemiddelindustrien (LMI) og leder av Novartis Norge, og Stig Slørdahl som er administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF.   

Systemet for Nye metoder blir nå evaluert. Er problemet Nye Metoder, eller er problemet prioriteringskriteriene politikerne har vedtatt eller ligger problemet hos legemiddelindustrien ved at de tar for høye priser? Hvordan oppleves det å være en av de som bestemmer hvilke legemidler norske pasienter kan få tilgang til? Hvorfor er legemiddelindustrien opptatt av at prisene skal være hemmelige?

Og - hvordan er egentlig stemningen mellom industrien og myndighetene? 
 

Dette og mer får du svar på i episode 9 av Helsedebatten. 

Helsedebatten er en podkast hvor gjestene får anledning til å snakke ut, og slipper å forholde seg til korte talepunkter, som ofte er typisk for debattprogrammer. Vi gleder oss til å invitere politikere, byråkrater, representanter fra næringen og andre som er opptatt av helsepolitikk.  
 
Podkasten ledes av Bjarne Håkon Hanssen og Mette Nilstad fra Kruse Larsen og produseres av Pressure. 

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu