Hoe wordt social media door verschillende generaties consumenten gebruikt?
Play • 33 min

Nu wij allemaal thuis zitten heb ook ik iets meer tijd om te reflecteren. Mijn business verschuift zich (ondanks mijn job) steeds meer naar online. Trainingen, webinars, masterclasses: alles ben ik digitaal aan het maken zodat ik een nieuwe doelgroep kan helpen middels e-learning.


En dit zette mij wel aan het denken: steeds meer professionals worden nu geforceerd om de online mogelijkheden te bekijken, hun business te verplaatsen en misschien zelfs social media te gebruiken.


Het menselijk contact verplaatst ook van offline naar online. We videobellen meer, we gebruiken zoom of teams om onze vergaderingen door te laten gaan en POST NL kan de stroom van pakketjes eigenlijk niet meer aan.


Zelfs mijn ouders zijn overgestapt op het thuis bezorgen van hun boodschappen, en de eerste bestellingen bij Amazon waren gedaan. Best hip al dacht ik het zelf als hun ‘ICT HELPDESK’, helemaal omdat ik nergens in heb hoeven te ondersteunen.


Tijdens het reflecteren van deze periode dacht ik wel hoe ik nu wordt beïnvloed om iets te kopen. Normaliter zien wij on- en offline gemiddeld 377 advertenties per dag. 58 uittingen hiervan zijn offline, zoals buitenreclame of in de supermarkt.


Hoe bereik je dan de doelgroep die eigenlijk niet op social media zit? En als ze op social media zitten: welk medium moet je gebruiken?


In een recent onderzoek onder 1000 consumenten en 500 bedrijven ontdekte Animoto dat 75% van de aankoopbeslissingen van Millennials werd beïnvloed door de aanwezigheid van een merk op sociale media. 


Zelf ben ik ook een millennial geboren in 1986, en ik ben grotendeels online opgegroeid. Ik heb de start van social media meegemaakt, en op platformen als Myspace waren de advertenties al vroeg aanwezig.


Maar de responscijfers verschillen aanzienlijk tussen de verschillende leeftijdsgroepen.


Waar bevind jouw ideale doelgroep zich? Moet je zichtbaar zijn op Youtube, of toch op Instagram?


Let's find out!

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu