Amar Singh, delägare till The Watch Stand
Play • 1 hr 1 min

I detta avsnitt träffar jag, Jonny Rosengren, Amar Singh som är en av delägarna till The Watch Stand. Detta imponerade bolag byggde sin verksamhet genom att använda sociala medier som sin huvudsakliga plattform.

Amar har länge arbetet med Facebook som annonsplattform och valet att använda sociala media vid lansering av deras produkter kom naturligt för företaget. Produkttypen, designade klockställ, var helt ny när The Watch Stand lanserad vilket gjorde att det inte fanns någon naturlig efterfrågan när företaget startade. Nya produkter, utan naturliga sökningar, ställer höga krav på marknadsföraren i hela funneln från behovsskapande till att övertyga kunden till att genomföra köpet.

I detta avsnitt får du höra allt om strategier för sociala medier, användande av 3PL-lager, inköp från Kina och problematik kring juridiska mönsterskydd. Amar har på kort tid samlat på sig erfarenheter från alla dessa områden. Ska du starta e-handel från grunden så får du här ett riktigt superavsnitt.

I avsnittet ger även Amar några värdefulla tips till e-handlare som vill växa sin verksamhet:

  1. Gör det enkelt. Välj lätta lösningar när du startar och kör igång istället för att vänta ut den perfekta lösningen.
  2. Think big, act small. Var snabbrörlig och testa och se vad som fungerar. Testa och gör om längst med vägen.
  3. Satsa på paid ads. Har du inget sälj så kommer du inte att sälja, så satsa på att synas.
  4. Våga fråga om hjälp. Var inte rädd för att fråga andra. Många har erfarenhet vilket du tjänar mycket på att lära dig av.

Medverkande: Amar Singh Podcastvärd: Jonny Rosengren Producent: E-commerce Recruit - rekrytering inom e-handel

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu