PriceRunner och framtidens e-handel med Nicklas Storåkers
Play • 50 min

I detta avsnitt träffar jag Nicklas Storåkers som är delägare och VD på Pricerunner. I avsnittet pratar vi om hur han varit med och utvecklat företaget från det att han trädde in, om Googles monopolställning på sök i Sverige och om framtidens e-handel.

PriceRunner

Nicklas Storåkers klev in som VD på PriceRunner för fyra år sedan. PriceRunner grundades dock redan 1999 och har sin huvudsakliga verksamhet i Sverige, Danmark och Storbritannien. PriceRunners arbetar för att utveckla den bästa tjänsten för jämförelseshopping som finns. De är helt oberoende; dvs de ägs inte av eller är beroende av någon tillverkare, butik eller annan organisation som skulle kunna ha intresse av att ge partisk information. I sin jämförelse lyfter de fram pris, lagersaldo, produktkvalitéer, recensioner och andra värden som hjälper konsumenten att göra ett val av produkt och butik.

För att synas är de beroende av en hög organisk synlighet och direkttrafik. De tar betalt per klick vilket gör att de inte kan driva trafik genom betalad sökordsannonsering utan att göra en negativt affär. De jobbar även mycket med ambassadörsprogram där de låter "vanliga" människor testa produkter och agera testpanel. I intervjun hör du mer om PriceRunners arbete med att driva trafik till sajten.

Medverkande: Nicklas Storåkers Podcastvärd: Jonny Rosengren Producent: E-commerce Recruit - rekrytering inom e-handel

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu