A Good Company - De omsätter 75 miljoner utan att vilja sälja
Play • 1 hr 5 min
I detta avsnitt träffar vi Anders Ankarlid från företaget A Good Company. Detta bolag fokuserar på vardagsprodukter med stor spridning bland vanliga konsumenter. Några av deras storsäljare är anteckningsblock av stendamm, tandborstar av bambu och mobilskal av rester från linfrön som de produktutvecklat för att göra dem maximalt hållbara med snygg design. De tittar även hela tiden på nya produkter såsom att utveckla en hållbar tandkräm utan plast.

De har vuxit snabbt och omsatte första verksamhetsåret 2019 sex miljoner kronor. Året efter omsatte de 27 miljoner och under 2021 nådde de hela 75 miljoner kronor – utan att fokusera på försäljning. En av framgångsfaktorerna har varit ett aktivt arbete med PR och kreativa kampanjer. Många gånger har de hittat vägar att påvisa miljöpåverkan utan att egentligen prata om sina egna produkter.

När det kommer till Digital marknadsföring så jobbar de även aktivt med content marketing, PPC och influencer marketing. De har även valt att göra avstickare från det digitala för att istället satsa på traditionell marknadsföring såsom utomhusreklam.

Medverkande: Anders Ankarlid Podcastvärd: Jonny Rosengren Producent: E-commerce Recruit - rekrytering inom e-handel

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu