Femke Kaulingfreks: "Deze rol kunnen pedagogische professionals spelen op het gebied van veerkracht bij jongeren."
Play • 32 min

In de eerste aflevering is lector Jeugd en Samenleving Femke Kaulingfreks te gast. Zij geeft haar visie op welke rol pedagogische professionals kunnen spelen op het gebied van veerkracht bij jongeren. 

Femke houdt zich in haar lectoraat bezig met complexe en actuele maatschappelijke vraagstukken rondom opgroeien en opvoeden. Ze heeft onlangs met een groep collega-onderzoekers een Nationale Wetenschaps Subsidie van 5 miljoen euro binnengehaald voor grootschalig onderzoek naar sociale veerkracht.

In deze aflevering gaat host Rudy Nicola met haar in gesprek over veerkracht bij jongeren. Want wat is veerkracht eigenlijk? Hoe kun je veerkrachtig opgroeien in een roerige tijd? Waarom zijn sommige jongeren beter in staat om om te gaan met tegenslagen dan andere? En wat kun je zelf doen in de ontwikkeling van veerkracht? 

Veel luisterplezier!

Meer weten over onderzoek bij Hogeschool Inholland of samenwerken? Bekijk dan https://www.inholland.nl/onderzoek/onderzoekers-over-de-toekomst/aflevering-1-met-femke-kaulingfreks/.


More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu