Duurzame Mobiliteit: een niet te missen kans! Aflevering 2
Play • 31 min

Duurzame mobiliteit. Waar denkt u aan bij die woorden? Minder CO2 uitstoot door het verkeer? Elektrische auto’s? Meer openbaar vervoer? Deelmobiliteit? Het is allemaal even waar en belangrijk om na te streven. Maar er is meer nodig.

Zeker in de omgeving waarin wij leven: de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Een sterk verstedelijkt gebied waar tot 2040 nog 400.000 nieuwe inwoners worden verwacht. Een regio waar 1/3 van de landelijke CO2-uitstoot vandaan komt, en met een grote druk op het landschap. Kortom: we moeten aan de bak. Maar hoe? En wie is aan zet?

De MRDH maakte een driedelige podcast serie: Duurzame mobiliteit: een niet te missen kans. In deze podcast spreekt Louis Hueber met architect en stedenbouwkundige Daan Zandbelt. Een cultuuromslag is nodig, vindt hij. Bouw daar waar mensen zijn. De focus moet veranderen van bereikbaarheid naar nabijheid. Want de meest duurzame mobiliteit is géén mobiliteit.

Je bekijkt deze aflevering nu via de podcastwebsite. Wil je naar de website van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag? Ga dan naar www.mrdh.nl/podcast

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu