Het Atelier van
Het Atelier van
Feb 24, 2023
Het atelier van Eli Content
Play • 1 hr 6 min

Het atelier dat omarmt

Eli Content (1943-2022) wordt dé hedendaagse Nederlands-Joodse kunstenaar genoemd. Hij was gelovig en toch beeldde hij de mens uit. De ‘Mensch’, het ontstaan van de mensheid en zichzelf waren thema’s in zijn werk. Achttien jaar lang leefde en werkte hij met kunstenaar Karina Schaapman, bij wie hij op 19 mei 2022 in haar armen stierf. Ze heeft hem de laatste drie jaar van zijn leven met net zoveel liefde verzorgd, als hij haar altijd heeft gegeven. Samen werkten ze aan een boek over de laatste periode van zijn leven, dat op het moment dat hij stierf uit de drukpers rolde.

Karina heeft zijn atelier overgenomen en werkt daar aan haar Muizenhuis en aan groter werk. Dat wilde hij graag: ze moest doorgaan. Samen met Hester Wandel lopen ze door zijn atelier dat inmiddels volstaat met het Muizenhuis. Het moet grondig worden schoongemaakt, nadat de vitrine waarin het stond in duizenden stukjes brak.

Maar er is nieuws! Het Muizenhuis krijgt een nieuwe plek. Luister naar de grootse plannen van het familiebedrijf van Karina en haar kinderen, dat ze vertelt in het atelier van Eli in een oude school. Hoewel het verdriet om hem nog vers is, voelt het atelier als een warme jas.

Met dank aan: Eli Content ✝ en Karina Schaapman

Muziek: Paul Glazier

Luister je graag naar deze podcast? Je kunt me een fooi geven via www.fooienpod.com/hetateliervan. Anoniem, eenmalig of maandelijks en elk gewenst bedrag. Alvast hartelijk bedankt!

www.elicontent.nl

https://www.hetmuizenhuis.nl/products/lust-for-life-more

Luister op:

https://app.springcast.fm/podcast/het-atelier-van

Springcast, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

Kijk ook op:

Instagram: https://www.instagram.com/hetateliervan

Facebook: https://www.facebook.com/groups/582263436536589/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqc40RVkLYJX3PfRXvCo2nQ


More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu