37 weken zwanger: alles over het moment suprême; de bevalling – deel 1
Play • 25 min

Je bent 37 weken zwanger: een grote mijlpaal. Vanaf nu kan je kindje elk moment komen. Dide begint toch wel een beetje zenuwachtig te worden voor de bevalling. Daarom bespreken we in twee delen uitgebreid hoe een bevalling verloopt. Deze aflevering: van de bevaltas tot persdrang.


De eerste verlofweek van Dide zit erop en langzaam begint ze te begrijpen waarom je het zwangerschapsverlof nodig hebt. Ze is erachter gekomen dat ze toch nog wel wat dingen moet regelen. Bijvoorbeeld: babykleertjes in maat 50. En hoe gaat het eigenlijk met haar partner Daan?


Dide wil graag thuis bevallen. Toch is het verstandig om een vluchttas (of bevaltas) klaar te zetten, voor het geval dat. Heeft zij deze al klaar staan? En wat doe je er eigenlijk allemaal in? Dat vind je in deze handige lijst van 24Baby.nl. Ook geven Roos en Renée nog wat extra tips.


Nu je 37 weken zwanger bent, komt de bevalling steeds dichterbij. Maar hoe verloopt de bevalling eigenlijk? Verloskundige Maartje loodst je door alle fases van dit bijzondere moment. Van de eerste voortekenen tot de actieve fase van de bevalling én de persdrang.


Ook bespreken we hoelang een bevalling gemiddeld duurt en wanneer het moment is om naar het ziekenhuis te gaan (als je in het ziekenhuis wil bevallen). En hoelang moet je eigenlijk persen voordat je jouw kindje in je armen hebt? Je hoort het in deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek.


Interessant om te bekijken naar aanleiding van deze aflevering

🧳 Checklist: dit mag niet ontbreken in je bevaltas >

🤰 Zo verlopen de verschillende fases van de bevalling >

🛒 Check of je alles in huis hebt met de ultieme babyuitzetlijst >


Redactie en presentatie: Renée van Heteren

Muziek: Custom Audio Productions

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu