34 weken zwanger: zwangerschapsverlof en de functie van pijn bij de bevalling
Play • 29 min

Dide is 34 weken zwanger. Veel vrouwen gaan vanaf deze week al met zwangerschapsverlof. Omdat Dide zich goed voelt, doet ze dit pas in week 36. Ze ziet daar best tegenop. Wat kan je allemaal doen tijdens je verlof? Wees maar niet bang dat je je zal vervelen, want Roos van 24Baby.nl heeft de beste tips van het forum verzameld en deelt deze met jou.


Bij een bevalling denk je misschien meteen aan pijn. Dit is natuurlijk niet helemaal onterecht, maar deze pijn heeft ook een doel. Wat is de functie van deze pijn en hoe kan het je juist helpen bij de bevalling? Dat vertelt verloskundige Maartje. Ook bespreken we de verschillende vormen van pijnbestrijding én de verwachtingen die je daarbij kan hebben.


Over pijnbestrijding gesproken: voelt het nodig hebben van pijnstilling als falen? En zo ja: waarom eigenlijk en hoe kan je daarmee omgaan? En welke andere vormen van pijnbestrijding zijn er? Dide denkt bijvoorbeeld na over een TENS-apparaat bij haar thuisbevalling. Maartje, Renée en Roos delen nog meer tips over hoe je om kan gaan met de pijn tijdens de bevalling.


Verder: wat gebeurt er als je baby nu geboren wordt? En: de laatste loodjes van de verbouwing van Dide.


Interessant om te bekijken naar aanleiding van deze aflevering

🤰 Alles over de functie van pijn bij de bevalling >

💉 Verschillende soorten pijnbestrijding >

🧘‍♀️ Natuurlijke vormen van pijnbestrijding >

🌿 Alternatieve vormen van pijnbestrijding >

Redactie en presentatie: Renée van Heteren

Muziek: Custom Audio Productions

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu