14 weken zwanger: groeipijn en je relatie met anderen
Play • 22 min

Dide is 14 weken zwanger en zit op een roze wolk. De NIPT-uitslag was goed en ze heeft haar zwangerschap wereldkundig gemaakt. Toch voelt ze ook steken in haar buik. Verloskundige Maartje vertelt dat dit best weleens groeipijn zou kunnen zijn. Je baarmoeder groeit en de banden groeien mee. Dit ongemak hoort er dus een beetje bij. Hoe kan je omgaan met de verschillende kwalen en pijnen die je tijdens je zwangerschap kan hebben?


Een zwangerschap is een live changing event. Hoe beïnvloedt dit je relatie met mensen die dichtbij je staan? Wordt je band met hen sterker of misschien juist niet? Roos vertelt dat ze regelmatig mensen op het forum tegenkomt die zich door de zwangerschap eenzaam voelen. Waar kan je in zo’n geval terecht?


Een andere grote verandering die vaak samengaat met een zwangerschap, is een verhuizing of verbouwing. Je wil misschien groter wonen met een baby op komst, wil nog de laatste hand leggen aan je huis of gaat aan de slag met de babykamer. Hoe kan je de stress die hier mogelijk bij komt kijken het hoofd bieden?


Verder bespreken we natuurlijk weer de ontwikkelingen van je baby in deze week én waarom veel vrouwen nu (meestal) minder kwaaltjes hebben.


Meer over je zwangerschap? Volg 24Baby.nl op Instagram en Facebook, of download de app.


Redactie en presentatie: Renée van Heteren

Muziek: Custom Audio Productions

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu