40 weken zwanger: overtijd en de bevalling opwekken
Play • 25 min

Je bent alweer 40 weken zwanger. Wat een mijlpaal! Je uitgerekende datum is er bijna of is al voorbij, en je baby zit nog lekker veilig in je buik. Maar 4% bevalt ook echt op de uitgerekende datum. Daarom spreekt verloskundige Maartje altijd van een uitgerekende periode. Toch is die uitgerekende datum wel belangrijk om te bepalen. Maartje legt uit waarom.

Veel vrouwen leven toe naar die ene datum of ze zouden gewoon graag wat eerder bevallen. Daarom willen ze graag zelf de bevalling opwekken. Maar kan dat eigenlijk wel? Maartje, Renée, Dide en Roos delen bakerpraatjes die ze hierover weleens hebben gehoord. Maar of deze ook écht werken… 

Dan loopt de teller verder en tik je de 41 weken en misschien zelfs 42 weken aan. Wat gebeurt er dan? Je krijgt wat extra controles en er wordt gekeken of je gestript kan (en wil) worden. Verloskundige Maartje licht toe hoe dat precies werkt en wat eventuele vervolgstappen zijn.

Anders dan andere afleveringen, nemen we deze aflevering op in het klushuis van Dide. Hoe was het voor haar om (hoog)zwanger te zijn in een klushuis? En hoe is dat als kersverse moeder? Dide deelt haar ervaring.

Verder blikken we terug op de afgelopen 40 weken. Hoe was het voor Dide om elke week over haar zwangerschap te praten, en hoe hebben Maartje en Roos de podcast beleefd? Lua Roos laat ook nog even van zich horen.

Interessant om te bekijken naar aanleiding van deze aflevering

🍍Verschillende ‘manieren’ om de bevalling op te wekken >

🤰 Zo werkt strippen om de bevalling op te wekken >

🤳 Deel jouw ervaring met je bevalling en volg de ontwikkelingen van je kersverse newborn >


Redactie en presentatie: Renée van Heteren

Muziek: Custom Audio Productions

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu