De Boekenpraktijk
De Boekenpraktijk
Oct 21, 2021
Ook organisatieadviseurs moeten maar eens gaan ontgroeven
Play • 38 min

De Boekenpraktijk S2 #3

Ontgroeven is een ongemakkelijk managementboek over het afbreken van disfunctionele patronen in organisaties. Hoe kom je uit zo'n groef? En hoe weet je dat je in een groef zit?

Auteur Kees Tillema is econoom en bedrijfskundige en ruim 20 jaar actief als organisatieadviseur. Met Ontgroeven wil hij nu ook 'organisatieontwikkelland' zelf eens flink ontgroeven: 'Wij worden als buitenstaanders gevraagd om patronen te doorbreken en nieuwe inzichten aan te reiken. De vraag gaat dus steeds over verandering en transitie, maar als ik zie hoe wij als adviseurs dat deden was dat helemaal niet vernieuwend. Ik vind dat we nog veel te veel met klassieke benaderingen proberen organisaties te ontgroeven. En dat kan natuurlijk niet als je klassieke patronen wilt doorbreken. Het stappenplan mag overboord.'

In deze aflevering gaat Willem van Leeuwen in gesprek met Kees Tillema over hoe organisatieadviseurs creatiever kunnen werken. 

Links bij deze aflevering
Alle boeken van Kees Tillema op managementboek.nl

Over
In de Boekenpraktijk, de podcast van Managementboek, praten we met auteurs van nieuw verschenen boeken over de brede thema’s ontwikkeling en verandering: van persoonlijke ontwikkeling en verandering tot op het niveau van een gehele organisatie. Altijd met een koppeling naar de dagelijkse praktijk.

Managementboek.nl is al meer dan 25 jaar dé boekensite voor professionals. Kijk voor meer informatie op managementboek.nl/podcast.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu