Connect Magazin
Connect Magazin
Feb 2, 2023
Munkavállalók pszichológiai biztonságának megteremtése, mérése, fejlesztése
Play • 41 min

Ha valami otthon, a magánéletben nincs renden, nehezebb lesz a munkavégzés a munkahelyen. Egy kutatás szerint a munkavállalók közül sokan idegesek, szomorúak és szoronganak a munkahelyükön. A pandémia pedig valószínűleg ráerősített ezekre a folyamatokra, most pedig gazdasági válság közepén találtuk magunkat.

Egyre fontosabbá válik a munkavállalók pszichés állapota, amely akár a vállalati hatékonysággal is összefügghet? Döntő szemponttá válik egy munkáltatói márkánál, hogy adott munkahelyen mennyire törődnek a munkavállalókkal, mennyire biztonságos  pszichológiailag egy munkahely?
Min is múlik, hogy a pszichológiailag biztonságos munkaszervezet átalakulása elinduljon, és milyen tempóban? Mit érdemes mérni egy szervezeti kultúrában?

Ezeket a kérdéseket is érintettük Dr. Füredi Júlia szervezetpszichológussal, a sparq tech alapítójával.

A podcastban szóba került még többek között az érzelmek kommunikálása a munkahelyen, az emberi oldal és a sebezhetőség felvállalása, vagy éppen a vezetői odafigyelés a másikra, valamint az önreflektív vezető szerepe a változások támogatásában.

Még több friss és inspiráló történet és szakmai cikk a digitalizációról, a vállalati kultúráról és a belső kommunikációról a Connect Magazin oldalán.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu