On the record
On the record
Feb 12, 2021
Merită România un film de Oscar? „Șefii din Ministerul Culturii nici n-au văzut «colectiv»”
Play • 36 min

Considerat de critica internațională unul dintre cele mai bune filme despre jurnalism, documentarul „colectiv” a intrat oficial, săptămâna aceasta, pe lista scurtă a Oscarurilor din 2021, la două categorii: "Cel mai bun documentar" și "Cel mai bun film străin". Dubla selecție e o premieră pentru un film românesc și vine la scurtă vreme după ce fostul președinte american Barack Obama îl nominaliza între favoritele sale.

Dar, deși a fost propus de România pentru „Cel mai bun film străin”, „colectiv” își duce, zilele acestea, campania de promovare pentru a fi văzut de cât mai mulți dintre votanții comitetului Academiei Americane de Film și o face fără o susținere reală din partea Ministerului Culturii. 

Regizorul Alexander Nanau ne povestește cum a ales tema și personajele filmului, cum a venit succesul internațional, dar și ce fel de răspuns așteaptă încă din partea politicienilor din România, în locul unor decorații „date de niște oameni pe care nu doar că nu îi interesează cultura, dar nici nu o cunosc.”

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. 

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu