Recorder Talks
Recorder Talks
Apr 15, 2022
Tentația extremismului De ce se raliază tot mai mulți oameni ideilor radicale
Play • 41 min

Tentația extremismului crește în Europa. Cu fiecare scrutin ca cel din Franța sau din Ungaria e tot mai vizibil că partidele naționaliste capitalizează rapid frustrările și sapă constant la temelia liberalismului democratic desenat în decenii în Uniunea Europeană. Or, democrații încă fragile, ca România, au găsit în Occident o ancoră. În lipsa ei, viitorul ar fi tot mai neclar.

În România, cei care privesc cu nostalgie în trecut și cu speranță spre partidele extremiste nu sunt musai dintre perdanții tranziției. Sunt tineri care au trecut granița încă din adolescență, dar nu ca să învețe în Vest, ci ca să muncească acolo. Sunt oameni furioși și confuzi, gata să se agațe de un lider cu discurs inflamat doar pentru că înțelege cum să le vorbească.

Cum se conturează până acum acest portret al votantului român cu înclinații extremiste, ce impact are păstrarea insulelor de sărăcie în societate, din interes politic, dar și cum se pot reinventa democrațiile explică în acest episod Dumitru Borțun, doctor în filosofie și profesor universitar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica.

Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu