#04 House of Care Podcast: Weer aan het werk na je bevallingsverlof: een succes of een struikelblok?
Play • 25 min

Wist je dat een kwart van de pas bevallen moeders zich ziek moet melden na het verlof? Gewoon omdat ze het werken naast het moederschap nog niet aankunnen?

Laurinda Griekspoor – directeur van House of Care – geeft in deze podcast inzicht in één van de belangrijkste oorzaken waarom terugkeren op het werk na je bevallingsverlof lastig kan zijn. Daarnaast noemt ze alle aspecten die van invloed zijn. Ze heeft deze informatie in de afgelopen 15 jaar verzameld door te spreken met deskundigen en ervaringsdeskundigen en er over te lezen.

Als je weet welke aspecten invloed hebben en het verschil maken tussen een succesvolle terugkeer op het werk en het tegenovergestelde, namelijk dat weer aan het werk gaan je struikelblok wordt, dan kun je dat laatste voorkomen. ‘Als je het door hebt, ga je het pas zien’ (citaat van Johan Cruijff).

Laurinda is voorstander van het maken van een plan, waarbij je in deze nieuwe fase in je leven, opnieuw kijkt naar hoe je je leven wilt inrichten. Met een kindje én met werk.

Zonder plan overkomt het je allemaal, loop je achter de feiten aan en is de kans groot dat de combinatie tussen thuis en werk moeizamer verloopt dan nodig is. Het kan makkelijker en leuker als je een aantal zaken voor jezelf goed op een rijtje zet: hoe wil ik het graag?

Zo sta je zelf aan het stuur en hoef je bij de uitvoering van je plan eigenlijk alleen maar af en toe bij te sturen. Want omdat je het doorhebt, kun je het zien.

En dat is een verademing voor jou, je partner, je werkgever (of je eigen onderneming als je ondernemer bent) en niet in de minste plaats: voor je kindje.

Meer info: www.houseofcare.nl

Instagram: @houseofcare_

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu