E14 Tudor Darie despre prima bancă online din Moldova, crowdlending și credite online
Play • 27 min

Cum să investești sau să iai credite în condiții mai avantajoase? La această întrebare, antreprenorul Tudor Darie a dat răspuns prin lansarea primului market place din Moldova- o bancă online. Pe această platformă se întâlnesc investitorii care dau banii și cei care au nevoie de bani, unii investesc, iar alții iau credite totul fiind bazat pe principiul de multifinanțare (crowdlending). 

În câteva luni de la lansare, platforma a trecut etapa de testare și deja are 7 mii de conturi de utilizatori, iar cei care vor să ia credite află în câteva secunde dacă sunt eligibili și procentul dobânzii anuale. Tudor spune că procentele sunt comparabile cu cele din bancă doar că nu e nevoie de așteptat timp îndelungat pentru a lua un credit de consum.

 Dacă în 2019 în mare parte au fost împrumuturi de consum, în anii următorii ani echipa Fagura își propune să finanțeze startupuri și să refinanțeze credite. Afacerea se bucură de succes chiar dacă este la început de cale iar în următorii  3 ani fondatorii platformei estimează că afacerea va deveni profitabilă.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu