Radio WaterRuis - Trailer | Artist in Residence Noortje Sanders
Play • 4 min

“Als je over het strand loopt hoor je het ruisen van de zee. Maar heb je je ooit afgevraagd wat er aan de andere kant te horen is? Als je die zee nou eens in zou duiken, wat voor geluiden zou je dan allemaal tegen komen? In de vierdelige podcast serie Radio WaterRuis neemt Noortje Sanders je oren mee de diepte in. Langs smeltende ijsschotsen en onder water explosies. Hoe klinkt een windmolen eigenlijk voor een walvis? En wat hebben een garnaal en een vrachtschip met elkaar gemeen? In vier afleveringen ontdek je samen met Noortje hoe de zee van binnen klinkt, waar al die geluiden vandaan komen en wat voor effect ze hebben op alles wat er rond zwemt. Duik je mee?” 

Volg Noortje op de voet. Gedurende mei is er een podcast serie van 4 delen. Luister met je familie samen en bouw, met behulp van het Repair Café Metaal Kathedraal en Billy Dijkshoorn, samen een hydrofoon.

Radio WaterRuis

In deze podcast serie voor het gezin onderzoekt Noortje Sanders, Artist in Residence bij Metaal Kathedraal, de effecten van geluid onder water. In vier afleveringen deelt zij haar ervaringen en geeft zij antwoord op verschillende vragen als: wat zijn geluidsvervuilers? Wat is de rol van scheepvaart, windmolens in de zee, sonar projecten van militairen en/ of seismische airguns met betrekking tot geluid? 

Deze radio podcast is geschikt om naar te luisteren voor families en inzetbaar voor leraren in het basis- en middelbaar onderwijs. Bij elke aflevering maakt Noortje ook een DIY. 

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu