unlimited
unlimited
Oct 16, 2020
#96 - Dr. Csernus Imre #csernus
38 min

Ebben az adásban Dr. Csernus Imrével beszélgetünk. Köszönet a kölcsön laptopért az ASUS-nak, és a mikrofonért az Audio-Technica-nak!

Garázsmenet
Garázsmenet
Dori Vegh
Így fenyegettek, manipuláltak a suliban, ettől vagyok jégkirálynő I Csalódások -Garázsmenet 91. rész
Ebben az adásban árulásokról, csalódásainkról meséltünk, hogy fenyegették Martint, illetve mitől lett Dóri jégkirálynő.   Durex: https://shop.rossmann.hu/kategoria/szepsegapolas/higieniai-termekek/egyeb-higienia/ovszer-egyeb-kellekek/filter/manufacturer/durex Az epizódot a Durex támogatta.   Iratkozz fel ránk: https://www.youtube.com/channel/UCYgs_IMx25bHI_ZSSjqyMAg/featured?view_as=subscriber  Ha hallgatni szeretnél minket:  Spotify: https://open.spotify.com/show/0enROUlBtYGBLUx0b4Nch4 Google podcast: https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy81MmFlNTU0L3BvZGNhc3QvcnNz Anchor: https://anchor.fm/garazsmenet Töltsd le az Anchor appot, és kérdezz tőlünk:  apple: https://itunes.apple.com/hu/app/anchor/id1056182234?l=hu&mt=8 android: https://play.google.com/store/apps/details?id=fm.anchor.android&referrer=utm_source%3DAnchor%2520Home%26utm_medium%3Dcpc%26utm_campaign%3DAnchor%2520Home%26anid%3Dadmob  Castbox: https://castbox.fm/channel/id1525211?country=us RadioPublic: https://radiopublic.com/garzsmenet-GEvNO4PocketCasts: https://pca.st/L5TMBreaker: Breaker: https://www.breaker.audio/garzsmenet  Dóri instagram: https://www.instagram.com/dorivegh_/?hl=en Martin instagram: https://www.instagram.com/pasztormartin_/?hl=en Dóri youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCVEsfTtG2TKhOLQvkpj26wQ Business email: garazsmenetpodcast@gmail.com
46 min
20 perccel a jövőbe
20 perccel a jövőbe
Kaszt.hu
132: Quentin Palantiro
Ehető park, medveriasztó farkasrobot, macskatolmács és kijózanító gép. Mi kell még? Scully és Britney együtt váltják meg a világot, de legalábbis a podcastot. Jegyzetek nemboldog szülinapot, COVID-19 (https://www.scmp.com/news/china/society/article/3074991/coronavirus-chinas-first-confirmed-covid-19-case-traced-back) Hyperloop tesztutazás (https://www.youtube.com/watch?v=xKvbSboQ5_g) Supravezetés (https://youtu.be/_XFHfVqqOts) Britney Spears elmagyarázza a félvezető-fizikát (http://britneyspears.ac/lasers.htm) Régi audióformátumok (https://nlc.hu/szabadido/20201110/cd-vynil-orias-lezerlemez-penzert-visszatekerheto-kazetta-zenehallgatas/) Sony MD (https://www.theguardian.com/music/musicblog/2012/sep/24/sony-minidisc-20-years) Soros bevásárolta magát a Palantirba (https://edition.cnn.com/2020/11/16/investing/palantir-soros-third-point/index.html) Az amerikai hadsereg mindenféle appból szerzett lokációs adatokat vásárolgat (https://www.vice.com/en/article/jgqm5x/us-military-location-data-xmode-locate-x) A természet világa rovat A parkok jövője ehető (https://www.smithsonianmag.com/innovation/are-edible-landscapes-future-public-parks-180976291/) Sam Van Aken 40 gyümölcsű fája (https://nlc.hu/szabadido/20200702/elfeledett-gyumolcs-open-orchard-kert-kerteszkedes/) Japán medveriasztó robotfarkas (https://www.theguardian.com/world/2020/nov/11/japanese-town-deploys-monster-wolf-robots-to-deter-bears) Vauber (https://vauber.hu) Karanténkutyakör-kalkulátor (https://qubit.hu/2020/11/16/ha-nem-megy-a-google-akkor-itt-egy-szabad-tartalmu-magyar-kutyasetaltatos-terkep) Macskatolmács-app (https://www.yahoo.com/lifestyle/former-amazon-engineer-creates-app-224541534.html) Egészség rovat Feltalálták a kijózanítógépet (https://qubit.hu/2020/11/13/feltalaltak-a-kijozanitogepet) Hackerek támadják a víruslaborokat (https://bitport.hu/gozerovel-folytatodik-a-viruslaborok-allami-hekkelese) Hackerek támadják a kórházakat (https://hvg.hu/tudomany/20201113_kibertamadas_hackertamadas_zsarolovirus_korhaz_emberelet), eredeti tudósítás itt (https://arstechnica.com/information-technology/2020/09/patient-dies-after-ransomware-attack-reroutes-her-to-remote-hospital/) Lecsukódik már a szemem rovat Baby Yoda mint súlytalanságjelző (https://twitter.com/HannekeScience/status/1328201476208947200), illetve mint koktél (https://s.abcnews.com/images/GMA/baby-yoda-cocktail_1604943119501_hpMain_4x5_608.jpg) Tévémaci az űrben (https://budapestbug.tumblr.com/post/632672443241250816/born-23rd-october-1963-our-tv-bear-is-probably-the) Ferenc pápa: imádkozzunk az etikus robotokért (https://gizmodo.com/pope-francis-wants-you-to-pray-for-ethical-robots-1845642552) Hírlevélre itten lehet iratkozni felfele (http://eepurl.com/g7Bfd1)
1 hr 21 min
Új Egyenlőség
Új Egyenlőség
Új Egyenlőség
Lehet más a politikai napirend?
A koronavírus járvány és a gazdasági válság uralja a közbeszédet. Közben a kormány identitáspolitikai kampányba kezdett, amelynek a fókuszában a szexuális kisebbségek és a család értelmezésének kérdése áll. Ennek kapcsán elemezte Lakner Zoltán és Kiss Ambrus a belpolitikai napirend alakulását. Az tény, hogy a politikai közbeszéd alakítását a Fidesz egy évtizede képes uralni – mondja Lakner Zoltán az Új Egyelőség eheti podcastjában. Ügyeket emeltek fel, és tettek a közbeszéd priorításává, így pl. éveken keresztül a menekültválságot. Mindezt persze konjunkturális időszakban tették, amikor a 10%-os béremelések mellett szinte mindegy volt miről beszél a kormányzat. A helyzet 2020-ban alapvetően megváltozott. A fő téma az egészségünk védelme, és az egészségügy állapota, valamint a munkahelyek védelme, és megélhetésünk biztosítása. Ebben helyzetben már nem mindegy, hogy a közbeszéd alakítása során mit éreznek a választók. A Fidesz által indított identitáspolitikai vita akár kontraproduktív is lehet, mivel a választók úgy érezhetik,hogy nem az őket érintő kérdések vannak fókuszban. A válság okozta negatív érzések talán önmaguktól is megépülnek a hétköznapok által. Ugyanakkor ez csak azt az érzetet erősíti, hogy valamit nem csinál jól a kormány. Az ellenzéki politikai pártoknak azt kellene megmutatniuk, hogy van alternatíva a válságkezelés kapcsán. Az adásban azt is szóba került, hogy ez az identitáspolitika milyen gyökerekből ered. Sok tekintetben a magyar kormánypárt másolja az amerikai republikánusok identitáspolitikáját. Könnyen lehet, hogy az új mondanivaló a Fidesz szavazótáborának további cserélődését okozza, és még inkább nyitja az ollót a nagyvárosi kormány támogatottsági adatok és a 20 ezer fő alatti kistelepülések adatai között.
37 min
Magenta Podcast
Magenta Podcast
Magyar Telekom
HR-esek a covidról: a krízis nem megváltoztat, hanem felfed
„Nálatok ki gyorsította fel a vállalat digitális átalakulását? A koronavírus járvány.” A pár nap alatt megugrott digitális fejlődés nem csak a megbeszélésekre, hanem a vállalati kultúrára, a kollégák és a csapatok közötti kapcsolatra és együttműködésre is óriási hatással volt, számos kihívást hozva a HR szakmának. Ebben az epizódban ezeket a kérdéseket járjuk körül vendégeinkkel. Itt lesz velünk Nagy Józsa Dorka, a y2y ügyvezetője, Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere és Demény Soma HR szakértő. Velük beszélgetünk arról, mit jelent, amikor egy cégnek tényleg az ember a fontos, elmondják, milyen tapasztalataik vannak az online céges kultúra építésről, sőt arról is beszélgetünk, vezetőként és munkavállalóként hogyan érdemes hozzáállnunk a jelenlegi helyzethez. Hozunk példát jó gyakorlatokra is, elmondjuk, hogyan lehet erősíteni a közösségi érzést akkor is, ha egymástól jó ideje távol vagyunk és jó ideig távol is maradunk. 2020 a kihívások éve – sokaknak. Milyen a HR 2020-ban? Vagyis milyen lesz az emberekkel foglalkozó szakma új élete? Hallgassátok meg! Az epizód végén ajánlóval is jövünk, itt érdemes körülnéznetek, ha érdeklődtök a téma iránt: Power of People – azaz Telekom POP - címmel indítottszakmai workshop-sorozatot a Magyar Telekom. Ennek célja, hogy egy aktív HR szakmai párbeszéd és tudásmegosztás kezdődjön a szakértők között. A képzés limitált létszámmal és zárt körben indult november elején, a HRFest online egy-egy téma kapcsán beszámol az eredményekről, így érdemes a HRFest felületeit követni. A y2y.hu blogján rengeteg hasznos tapasztalatot oszt meg Nagy Józsa Dorottya, amelyeket mindenki beépíthet saját munkájába. Emellett érdemes Check in néven futó podcastjüket is hallgatni, további tippekért. Hamarosan újabb epizóddal jövünk, addig kövessétek a Magenta podcast csatornáját, mindenképpen iratkozzatok fel rá, hogy ne maradjatok le a friss tartalmakról. Illetve olvassátok a Pont.MOST blogot is.
40 min
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu