Episodul 31. Cazul Tik Tok din Italia generează potențiale soluții pentru confirmarea vârstei copiilor pe internet / Amenda GDPR în Norvegia pentru redirecționarea emailurilor unor salariați / Altele
Play • 47 min

Recent, Autoritatea italiană pentru protecția datelor (DPA) a ordonat Tik Tok să nu mai prelucreze datele personale ale utilizatorilor a căror vârstă nu a putut fi verificată exact de companie. Decizia vine după ce un copil de 10 ani ar fi murit după ce a luat parte la o provocare pe TikTok. Decizia stârnit o dezbatere intensă asupra propunerilor tehnice menite să identifice soluții la o problemă veche: cum să ne asigurăm că tinerii și copiii nu vor accesa anumite conținuturi online decât dacă supravegheați de parinti.

--

Două amenzi au fost aplicate în Norvegia, care, deși nu e parte a Uniunii Europene, aplică GDPR ca urmare a integrării Regulamentului în Acordul privind Spațiul Economic European. Amenzile, potrivit unor comunicate recente ale Comitetului European pentru Protecția Datelor, au fost destul de mari: 20.000 eur (pentru redirecționarea mesajelor primite de un fost salariat), respectiv 40.000 euro (pentru redirecționarea mesajelor primite de un angajat care și-a luat concediu pentru că era bolnav).

--

Facebook a anunțat ieri că intenționează să investească 1 miliard de dolari pentru a „sprijini industria știrilor” în următorii trei ani și admite că a exagerat actiunile sale interzicând linkurile de știri in Australia.

Facebook urmează astfel pasii Google, după ce în octombrie anul trecut Google s-a angajat să plătească editorilor peste 1 miliard de dolari în următorii trei ani pentru a crea și a organiza jurnalism de înaltă calitate prin intermediul platformei Google News Showcase.

Intre timp, Facebook si autoritatile australiene s-au inteles, stirile au revenit in tara cangurilor si, mai important, legea despre care va spuneam data trecuta ca e proiect a intrat in vigoare, cu niste modificari minimale.

una dintre modificari impune autoritatilor ia în considerare „contribuția semnificativă” pe care o companie o aduce la industria știrilor din țară, prin acorduri cu editorii, înainte ca această companie să fie desemnată oficial ca „platformă digitală” si sa i se aplice obligatiile din lege.

--

altele


More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu