Episodul 22. Cea mai mare achiziție software a anului. Apple ia amendă pentru că vinde telefoane rezistente la apa... din laborator. Sindicat din Spania dă în judecată Amazon pentru spionare angajați
Play • 37 min

Apple

Autoritatea italiană pentru concurență a amendat luni Apple cu 10 milioane EUR pentru că a indus în eroare consumatorii cu privire la rezistența la apă a telefoanelor iPhone.

SalesForce / Slack

Salesforce cumpara Slack pentru 27.7 miliarde de dolari, intr-o tranzactie ce implica atat bani, cat si actiuni SalesForce. E o tranzactie similara, in cifre, cu achizitia Linkedin de catre Microsoft, in 2016 (tot 27 miliarde de dolari). E o tranzactie care isi propune, deloc subtil, sa dezvolte si mai mult ambitiile SalesForce de a concura Microsoft. E o tranzactie prea mare ca sa fie ignorata.

Doua societati din grupul Carrefour amendate in total cu 3.300.000 euro

Am ales aceasta stire nu neaparat datorita cuantumului amenzii sau a proeminentei numelor amendate, cat pentru ca am intalnit des in practica greselile sanctionate zilele trecute si cred ca e important sa incercam sa invatam cu totii din experientele altora inainte de a le trai pe propria piele.

Cel mai mare sindicat din Spania da in judecata Amazon pentru spionarea salariatilor

Cotidianul El Diario a anuntat recent ca Amazon si-a spionat angajatii care planuiau o greva la depozitul din Barcelor pe 30 octombrie 2019. In acest scop, Amazon ar fi angajat in mod indirect o firma locala care a produs un raport de 51 de pagini de contine fotografii cu grevisti (fetele acestora), comentarii ale sindicalistilor, muncitorilor si jurnalistilor care raportau greva. Documentul vorbeste si despre un reporter care ar fi interviecat un muncitor si careia firma contractata de Amazon i-ar fi verificat masina, numarul de inmatriculare si i-ar fi facut poza.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu