Sezonul 2, Episodul 3. Despre profilare / Cercetare Facebook: "Înrăutățim problemele de imagine corporală pentru 32% din adolescente" / Amazon a devenit inventatorul trăsnit al Americii
Play • 45 min

Facebook a ținut secretă, timp de doi ani, o cercetare internă care sugerează că aplicația sa de Instagram face ca problemele legate de imaginea corporală să fie mai grave pentru adolescente.

Începând, probabil, cu 2019, personalul companiei a studiat impactul Instagram asupra stărilor de spirit ale utilizatorilor mai tineri. Cercetările lor au descoperit, în mod repetat, că Instagram nu e chiar benefic, în special pentru adolescente.

„Înrăutățim problemele de imagine corporală pentru una din trei fete adolescente”, pare a fi o concluzie a studiului, data publicitatii de Wall Street Journal. „32% dintre fetele adolescente au spus că, atunci când se simțeau rau cu corpul lor, Instagram le făcea să se simtă mai rău”, a raportat o prezentare ulterioară în martie 2020.

--

Amazon e un magazin online, la baza. Doar ca, in ultimii ani, a iesit din sfera acestui tip de categorisire si a ajuns intr-o alta sfera. Una mai interesanta. Amazon este, in fapt, unul dintre cei mai mari brokeri de date din lume, al carui principal scop este sa inteleaga intentiile achizitive ale celor care ii calca pragul. Ca sa faca asta, foloseste date diverse, trucuri diverse si, fie ca vrem, fie ca nu, a inspirat zeci, sute si mii de alte magazine online din lume sa-i copieze obiceiurile.

--

Si asa ajungem la subiectul mare de astazi, cel legat de profilare. Pentru ca, intr-o forma sau alta, tot ce am discutat mai sus, toate aceste tehnologii, ofera companiilor de internet date din ce in ce mai multe despre utilizatorii de internet. Ce fac companiile cu aceste date?

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu