Stresul din perioada examenelor și ce ar schimba elevii la învățământul românesc
Play • 38 min

Ne aflăm în perioada examenelor, drept pentru care episodul de luna aceasta este realizat împreună cu elevi de liceu, despre experiențele acestora din perioada examenelor și testărilor.

Stresul, anxietatea și disconfortul ne pot însoți în multe drumuri către examen sau către predarea foii de examen. Pentru a le normaliza în fața tinerilor din România, Rodica Afrăsinei și Larisa Dinu au vorbit cu elevi de liceu despre cum au trăit aceștia experiențele examenelor și testelor școlare. În prima parte a episodului, aflăm despre gânduri apăsătoare, senzații fizice inconfortabile și stări de copleșire. Presiunea din partea familiei, profesorilor și colegilor sunt câteva elemente care pot amplifica emoțiile negative din prejma testărilor. În a doua parte, discutăm strategii de gestionare a stresului și emoțiilor, dar și contextul școlar și relațional actual. Ascultând experiențele elevilor, concluzionăm că discuțiile despre sănătatea mintală își au locul în școală și că este important ca elevii să fie susținuți în gestionarea emoțiilor din preajma examenelor. Dacă ai putea schimba un singur lucru în sistemul de învățământ actual pentru a îmbunătăți sănătatea mintală a elevilor, care ar fi acela?

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre podcast și pentru a pune întrebări, urmăriți-ne și pe Instagram (@mental_health_for_romania). Până data viitoare, aveți grijă de voi și de sănătatea voastră mintală!

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu