Ginpodden
Ginpodden
May 8, 2021
21. Ginpodden - Kurjovikens Bränneri
Play • 33 min

I Ginpoddens tjugoförsta avsnitt får du lyssna på Johan Forslund och Mattias Richtmann som berättar den spännande storyn bakom Kurjovikens Bränneri. Allt börjar med fiskaren Kurjo som är född och uppväxt i Sävenäs vid Skellefteälvens mynning. I trakten påstods det att han kunde prata med havet och historien sträcker sig flera hundra år bakåt i tiden. Det är en berättelse om kärlek, svek och en populär och kryddig spritdryck.

Vi pratar om att bygga ett starkt varumärke, vikten av att hitta en intressant smakprofil och hur Kurjovikens Stormiga byggs med bland annat lokala rönnbär. Vad är det som lockar med gin egentligen och hur känns det att starta ett destilleri mitt under brinnande pandemi? Johan och Mattias passar även på att presentera en nyhet inför sommaren - Mary Rose Pink Gin och Johan tipsar om en drink som kanske är lite speciell.

ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR.

Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :)
Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det på ginpodden@gmail.com.

TACK FÖR ATT DU LYSSNAR!

Programledare: Joacim Lundin
Musik: Magnus Johansson

Följare?
Instagram: @ginpodden
Facebook: @ginpodden

www.ginpodden.se

Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet.

--- Send in a voice message: https://anchor.fm/ginpodden/message
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu