GPeC on Podcast
GPeC on Podcast
Apr 3, 2020
Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier, despre curierat și antreprenoriat în perioada pandemiei COVID-19
Play • 50 min

Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier, despre curierat și antreprenoriat în perioada pandemiei COVID-19 - iată doar câteva din ideile rezultate în urma discuției cu Andrei Radu (CEO GPeC):

- Raportat la ecommerce, săptămâna  trecută (16-22 Martie) volumul de expediții FAN Courier a scăzut cu  10-15%, dar se observă o revenire.

- Volumul de food delivery a crescut,  se mai livrează și din verticalele sănătate și igienă personală,  laptopuri, produse pentru work from home. Toate acestea au crescut în  detrimentul bunurilor de folosință îndelungată (mașini de spălat etc.).

- Principalul proiect pe care îl  dezvoltă la momentul actual FAN Courier este livrarea contactless și se  lucrează în continuare și la renunțarea opțiunii de cash on delivery.  Cea mai bună soluție e plata cu cardul la magazinul care face  vânzările.

- ”Noi lucrăm din greu la digitalizare, dar statul încă ne cere ștampilă.” - Felix Pătrășcanu

- Singurele zone unde nu se poate livra sunt zonele în carantină.

- Termenul de livrare a rămas același, pentru că se livrează B2C foarte mult în această perioadă. De cele mai multe ori expedițiile B2C se fac la scara blocului. 

- Nu a crescut rata de retur pentru colete, pentru că toată lumea e acasă acum, dar este în continuare o problemă. Recomandare pentru clienți: să cumpere produse de care chiar au nevoie în acest moment. 

- Se pot face livrări de la supermarket și, cu precădere, se pot face în aceeași zi. Condiția e ca magazinul să proceseze comanda și să pregătească coletul la timp.

Rezumatul text al întregii discuții este disponibil pe Blogul GPeC: https://www.gpec.ro/blog/felix-patrascanu-despre-ecommerce-curierat-si-antreprenoriat


More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu