F1 Aan Tafel
F1 Aan Tafel
Jan 11, 2021
"Abiteboul had al eerder weg gemoeten" | 2021 #2
Play • 40 min

Deze week in 'F1 aan Tafel', de podcast van Grand Prix Radio is Bernhard ten Brinke te gast die ons bijpraat over zijn Dakar-avontuur. Daarnaast heeft hij nog nieuws met betrekking tot zijn zoon en wordt de rest van het Formule 1 nieuws besproken.

Vanuit de Grand Prix Radio Headquarters in Amsterdam met als gasten:
– Bernhard ten Brinke; rallyrijder. Crashte afgelopen dinsdag hard in Dakar.
– Jack Plooij; Ziggo F1 pitreporter.
– Frans Verschuur; teambaas, coureur, winnaar Le Mans met Jos Verstappen en vaste waarde in F1 aan Tafel.
– Presentatie: Jeroen Mul.

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.


Telegraaf Formule 1 podcast
Telegraaf Formule 1 podcast
De Telegraaf
’Nooit eerder zoveel supersterren in Formule 1’
In de nieuwe Formule 1-podcast bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Uiteraard gaat het over de bevriezing van het motorreglement vanaf 2022; een grote wens van Red Bull sinds het aangekondigde vertrek van motorleverancier Honda uit de Formule 1. Maar is dit wel echt goed nieuws voor Red Bull? Van Haren moet het allemaal nog zien en ook Albers heeft zijn bedenkingen. ,,Wat als Honda geen goede motor heeft richting volgend jaar? Dan heeft Red Bull een serieus probleem, omdat ze de motor niet kunnen doorontwikkelen tot 2025." Ook dreigden Red Bull Racing en zusterteam AlphaTauri uit de Formule 1 te stappen als de bevriezing van het motorreglement niet zou doorgaan. Albers wordt soms een beetje moedeloos van de houding van Red Bull. „Alles bij dat team moet gaaf, excentriek, en flitsend zijn. Maar als je er vanaf een afstandje naar kijkt, zijn ze super ongeorganiseerd. Niets ten nadele van Max Verstappen, maar bij andere teams zit veel meer professionaliteit wat betreft communicatie.” Verder in de podcast: wat zijn de verwachtingen van alle auto’s en nieuwkomers? Welke coureurs gaan er na een teamwissel op voor- of achteruit? Albers is benieuwd naar een eventuele strijd tussen Sergio Pérez en Max Verstappen. „Wat als Pérez tweemaal een snellere race rijdt dan Max? Zelfs de beste coureurs gaan dan aan zichzelf twijfelen.” Van Haren is daar niet bang voor: „Max heeft aangetoond dat hij met tegenslag kan omgaan. Het is niet bepaald altijd hosanna geweest in zijn Formule 1-carrière.”
50 min
More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu