Mijn ochtendritueel
Play • 25 min

Iedere ochtend start ik mijn dag met een aantal oefeningen om mij af te stemmen op mijn innerlijk, mijn ochtend ritueel. Dit ritueel bestaat uit een aantal oefeningen om mij af te stemmen op mijn innerlijk. Dit ritueel doe ik in een gemakkelijke zithouding op een kussen op een plek die ik heb ingericht om mijn ochtendritueel te doen. Ik vind het prettig als het niet al te licht is in de ruimte waar ik mijn ochtendritueel uitvoer, dus houd de gordijnen nog dicht, steek driekaarsen aan en een zoutlamp.

Als mijn kaarsen aan zijn ga ik zitten op een kussen in een gekruiste zithouding, rol mijn schouders naar achter en omlaag, verleng mijn kruin omhoog naar de hemel en sluit mijn ogen, en start met de eerste oefening van mijn ritueel: een rondreis door het lichaam die ik leerde tijdens Yoga nidra, gevolgd door de wisselende ademhaling en Kapalabathi, twee pranayama's of ademhalingsoefeningen, na deze oefeningen blijf ik met mijn aandacht bij mijn adem, volg deze voor een tijdje en sluit de sessie af met een visualisatie en het chanten van de mantra Ohm.

Het ritueel duurt ongeveer 20 minuten, ik vind het een hele fijne manier om mijn dag te beginnen en mij af te stemmen op mijn innerlijk, en deel mijn ochtendritueel graag in deze aflevering van mijn podcast: 100% Catharina, laat je innerlijk stralen!

Namaste, Catharina Blijlevens

www.bodyflex.nl en www.catharinablijlevens.nl 

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu