Nodi Sodhana
Play • 15 min

Nodi Sodhana is een van de oefeningen die ik dagelijks doe om mij innerlijk te laten stralen. Nodi is energiebaan en sodhana is oefening, reininging of ritueel. Sodhana kan op meerdere manieren worden vertaald.

Hoe doe je deze oefening? Voor deze oefening kun je gaan zitten op een stoel of in een gemakkelijke zithouding. Zorg ervoor dat je rechtop zit, zodat je gemakkelijk kunt blijven ademen. Je hoeft niet heel erg je best te doen voor deze oefening, alleen maar de stroming volgen in en uit de neus.

Door ons lichaam stroomt energie, en deze oefening spreekt de belangrijkste energie aan die verantwoordelijk zijn voor harmonie, evenwicht: maan en zon. 

Evenwicht dat kunnen we wel gebruiken na een onrustige tijd, want het was best onrustig de afgelopen twee jaar. Maar nu het weer lente wordt en de maatregelen binnenkort achter de rug zijn, is het een goed idee om aan het evenwicht te werken.

En daar kun je Nodi Sodhana prima voor gebruiken. Je kunt deze oefening doen in de ochtend, middag en avond. Begin met tien ronden en voer dit geleidelijk op naar  bijvoorbeeld 30. Als je zit rechtop op een stoel of een gemakkelijk zithouding: plaats je rechterduim tegen je rechterneusgat, je wijs en middelvinger tegen je wenkbrauwcentrum. Blaas eerst je lucht naar buiten, adem vervolgens langzaam in door je linkerneusgat, sluit je linkerneusgat met je ringvinger, haal je rechterduim van je rechterneusgat adem uit. Adem dan in door je rechterneusgat, sluit je rechterneusgat met je rechterduim, open je linker neusgat, adem uit. Dit is een ronde. Ga door zo lang het voor jou goed voelt. Ben je neusverkouden of is de neus geblokkeerd, snuit je neus. Het is sowieso aan te raden eerst je neus te snuiten voor je deze oefening doet, tenzij je neus gewoon open en vrij is.

Leuk dat je luistert naar deze aflevering op mijn podcast: 100% Catharina, laat je innerlijk stralen!


Namaste,

Catharina Blijlevens

Laat je innerlijk stralen!

www.catharinablijlevens.nl Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu