Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Dec 16, 2021
9. 'Alapjogi ügyvédkedés, a civil szervezetek ügyvédei' - 28 perc
Play • 27 min

Gerő Tamás vendége Bieber Ivóna, Ragány Zoltán és Hüttl Tivadar.

Mi a TASZ és mi a Helsinki Bizottság? Mi a különbség közöttük? Megismerkedünk e két szervezet alapjogi jogvédő munkájával, hogy mik a jellemző ügyeik, és azzal, hogy ebbe miként kapcsolódhatnak be ügyvédek. 

Választ keresünk arra is, hogy az alapjogok védelme miként fordul elő az ügyvédi gyakorlatban, illetve általánosságban véve milyen a társadalom alapjogi tudatossága.

Bieber Ivóna

2009-ben végzett Győrben a Széchenyi Egyetem jogi karán, majd 2012-ben LLM fokozatot szerzett a Közép-Európai Egyetem (CEU) emberi jogok szakán. 2010 és 2012 között az Open Society Institute Justice Initiative Fellowship ösztöndíjasa, amelynek keretében szakmai gyakorlatát Londonban, az Interights statégiai pereskedés programjában töltötte.

A Magyar Helsinki Bizottság állandó megbízott ügyvédje. Mind a büntető igazságszolgáltatás, mind a menekültügyi program keretében ellát jogi képviseletet hazai és nemzetközi fórumok előtt egyaránt.

Ragány Zoltán

2005-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem jogi karán, amelyet közel 11 év ügyészség követett. Azóta ügyvéd Szegeden, elsősorban büntető ügyekben védő.

A szegedi jogi kar Bűnügyi Tudományok Intézetének mesteroktatója, önálló kurzusának címe: Retorika a büntetőperben.

Hobbija a színház, 30 éve játszik amatőr és professzionális előadásokban.

Hüttl Tivadar

2007-ben végzett az ELTE jogi karán. Masters fokozatát Cambridge-ben szerezte.

2013 óta ügyvéd és azóta vezeti a TASZ jogsegély szolgálatát.

Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu