Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Nov 15, 2021
6. 'Ügyvédnők a pályán' - 39 perc
Play • 39 min

Gerő Tamás vendégei Parti Ágnes, Landes Judit és Katkó Anna.

Az adásban megbeszéljük, vendégeink miért választották az ügyvédi pályát, hogyan tudtak érvényesülni, és milyen tapasztalatokat szereztek, amelyeket tanácsként megosztanának a pályakezdő kolleginákkal is.

Katkó Anna

1977-ben végzett az ELTÉ-n. 1977-től 1986-ig jogi előadó, 1986-ban két kollégájával megalapította a 28. Jogtanácsosi Munkaközösséget, melynek a vezetője lett.

1991. óta ügyvéd. 2004-ben kollégáival megalapította a Magyar Ügyvédnők Egyesületét, ahol a szakmai alelnöki tisztséget töltötte be.

Volt a BÜK elnökhelyettese, Etikai Bizottságának tagja, Felvételi Bizottságának tagja, a MÜK Teljes ülésének tagja, valamint a MÜK II. fokú Fegyelmi Bizottságának tagja.

2011-ben Eötvös Károly díjat kapott.

Három gyermeke és négy unokája van.

Landes Judit

1974-ben végzett az ELTE Jogi Karán. Jelöltéveit a Budapesti 22. sz. Ügyvédi Munkaközösségben töltötte, ezt követően egyéni ügyvéd lett.

Hagyományos ügyvédi tevékenységet folytat, munkájára jellemző, hogy szinte a korai reggeli óráktól kezdődően éjszakába nyúlóan fogadja az ügyfeleket és rendkívüli precizitással készül fel az általa elvállalt ügyek vitelére. A családjogi ügyek specialistájaként ismert, de e mellett büntetőügyekben védelmet is ellát.

2010-ben Eötvös Károly díjat kapott.

Parti Ágnes

A családi tradíciót folytatva léptett a jogi, illetve a bírói, majd ügyvédi pályára.

1984-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 1985-től dolgozott a Pest Megyei Bíróságon, 1987-től fogalmazóként, 1989-től büntető ügyszakos bíróként. Bíróként fiatalkorúak, vagyon elleni, testi épség elleni, közlekedési ügyeket tárgyalt.

1999-ben, édesapja elhunyta után elhagyta a bírói hivatást és ügyvéd lett. Ügyei jórészt büntető ügyek; gazdasági, vagyon elleni, élet elleni, illetve legjelentősebb számban kábítószer elleni ügyek.

A Budapesti Ügyvédi Kamarában a jelöltek oktatásában évekig részt vett.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu