Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Oct 2, 2021
2. 'Önvezető autók és a jog' - 38 perc
Play • 38 min

Lőrik József és Méhes Dávid vendégei: Bazsó Gábor (Karotta), Herke Csongor és Udvary Sándor.

Mi az önvezetés jogi szabályozása itthon és hol tart a nagyvilág? Várható-e - a KRESZ-hez hasonlóan - egyéges nemzetközi önvezetési szabályozás? Megbeszéljük, mi mindent érint az önvezetés a balesetek felelősségi szabályaitól kezdve a biztosítási díjakon át a gépek döntéshozatali etikájáig.

Vendégeink:

Bazsó Gábor, Karotta

újságíró, műsorvezető, online szakember. A Totalcar autós magazin újságírója, a Totalcar tévéműsor műsorvezetője.

Herke Csongor ügyvéd, egyetemi tanár

A PTE (akkor: JPTE) Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott 1995-ben. Azóta dolgozik az egyetemen, 2006-tól a Büntető Eljárásjogi és Kriminalisztikai Tanszék vezetője.

1995-től ügyvédjelölt, majd 1997-től másodállású ügyvéd. A Magyar Tudományos Akadémián 2013-ban védte meg doktori címét „Súlyosítási tilalom a büntetőeljárásban” című monográfiájával. Több, mint kétszáz publikáció, három nagymonográfia, tíz magyar és egy angol nyelvű egyetemi jegyzet szerzője, hat egyetemi tankönyv társszerzője.

Udvary Sándor egyetemi tanár, végrehajtó

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett 1998-ban. 1998-tól 2017-ig az Alkotmánybíróságon dolgozott, jelenleg Győrben vezeti végrehajtói irodáját. 1998-tól 2006-ig az ELTE jogi karán, 1999-től máig a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karán oktat polgári eljárásjogot, médiajogot 2008-tól egyetemi docensként, 2011-től tanszékvezetőként.

Tudományos fokozatát 2008-ben szerezte meg az „Alkotmányos médiajog” című könyvével. Számos polgári eljárásjogi és médiajogi cikk és tanulmány szerzője, médiajogi és polgári eljárásjogi tankönyvek társszerzője.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu