Ügyvéd Podcast
Ügyvéd Podcast
Jun 23, 2022
24. 'A Johnny Depp vs Amber Heard ügy - elmagyarázva' - 63 perc
Play • 1 hr 3 min

Mi volt a per tárgya, miről szólt a kérelem és az ellenkérelem, mire folytatták a bizonyítást, hogyan zajlott a tárgyalás, mi a verdikt joghatálya és mi a várható folytatás... Gerő Tamás vendége egy magyar és egy amerikai tapasztalatokkal rendelkező ügyvéd.

Sorra vesszük a per lényeges vagy érdekes mozzanatait, összehasonlítjuk a magyar pervitellel, hogy mit lenne jó abból itthon is átvenni ...és nem lennénk Werbőczy népe, ha vendégeink nem tudnának olykor - helyes - iránymutatást is adni amerikai kollégáik számára...

Az adás a nyugalom megzavarására alkalmas hanghatásokat tartalmazhat, fogyasztása kizárólag jogászok számára ajánlott!

Hanák András 1975-ben végzett az ELTÉ-n. Ezután az USÁ-ba költözött, ahol előbb a Columbia Egyetem jogi karán LL.M. képesítést szerzett, majd 1987-ben a Pennsylvaniai Egyetem jogi karán diplomázott. Egyetemi évei alatt ügyvédi irodáknál, jogsegélyszolgálatnál dolgozott Philadelphiában, majd Washingtonban ügyvédkedett. 1991-ben visszaköltözött Budapestre és azóta itthon praktizál.

Boros Dániel 2000-ben végzett a Miskolci Egyetemen. Ezután Nagykőrösön jelöltködött Albáné dr. Feldmájer Líviánál, majd 2004-től Budapesten ügyvéd. Félprofi sakkozó. Már járt nálunk a 'Pillantás a lövészárokba – pereskedés ügyvédszemmel' adásunk vendégeként.

******Jogszabályok igényesen, ingyenesen: jogkodex.hu

Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu