Biseri inovativnog ženskog preduzetništva: Dragijana Radonjić Petrović, MD Solution
Play • 31 min

Današnja sagovornica je Dragijana Radonjić Petrović, osnivač i partner u firmi MD Solution, sa bogatim iskustvom u svetu investicija, finansija i konsaltinga, etablirani stručnjak kada su investicije u pitanju uvek spremna da podeli svoja znanja, počasni konzul Republike Filipini.

O tome u šta vredi investirati, jer svaki trenutak daje određene šanse jednoj vrsti imovine ili aktive.

O krizi zbog pandemije koja je zatekla mnoge.

O reakciji kada neka investicija ne ide planiranim tokom, prvo emotivnoj, a potom racionalnom sagledavanju stvari, uz brzo traženje drugog najboljeg rešenja.

O snovima koje sve devojčice imaju, njenim da bude lekar, a onda je ujak, profesor na Ekonomskom fakultetu i akademik, inspirisao da počne da razmišlja o ekonomiji, koju je studirala sa ljubavlju.

O preporuci jednog od profesora sa fakulteta da na početku karijere krene da volontira kao broker u jednoj od dve brokerske kuće u to vreme, što joj je trasiralo put i usmerilo je.

O prelasku iz sigurne firme u novoosnovanu, M&V Investments, brokersku kuću u kojoj je zatim dugo godina bila direktor, onda partner i suvlasnik kompanije, koja je vremenom rasla i u jednom trenutku imala čak 70% učešća svih trgovanja na berzi.

O težnji da se svaki dan nauči nešto novo, „makar i novi recept za kuvanje“

O radu u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, velikom i bogatom periodu njenog profesionalnog života.

O velikoj odgovornosti kada radite za državu, za viši interes i budućnost vaše dece, sasvim drugačijoj od one kada radite za sebe.

O tome da je vikend uvek bio rezervisan za porodicu, o sinu koji studira biomedicinu, ćerki koja je „rođena sa preduzetničkim duhom i genima, što je svega par posto u populaciji“, koja će verovatno nastaviti njenim putem i koja danas, iako još srednjoškolka, prati poslovne trendove i najviše od svih traži njene analize, savete, „profesionalne usluge“.

O ciljevima, koji su danas često samo materijalni, novcu za kojim se trči, a on je mnogo brži i najčešće beži, ali „ako ga pustite i date mu priliku da on vas sustigne tako da date sve od sebe“, ume itekako da nagradi.

O suzama koje su sastavni deo života, pa i profesionalnog, o padovima koji su neminovni, samo je pitanje ko se kojom brzinom podigne da sa novim elanom i novom snagom krene dalje.

O saradnji i solidarnosti među ženama, pridruživanju Udruženju poslovnih žena Srbije.

O potrebi da firma „živi i diše stalno, jer u protivnom stagnira i umire“ i o sadašnjem poslu, pružanju saveta prilikom prodaje firmi.

Mnogo pokrenutih tema, mnogo saveta, ohrabrujućih i podsticajnih misli - posle ovakvog razgovora nove ideje nadolaziće vam same od sebe.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu