Slaapmeditatie - Loslaten van verwachtingen - Ervaar rust in je hoofd en val sneller ins slaap met deze meditatie
Play • 17 min

Loslaten verwachtingen voor slechte slapers

Voor meer informatie bezoek somnox.nl voor meer gratis informatie over meer rust in je hoofd en beter slapen.

Welkom bij deze slaapmeditatie. Neem even de tijd om jezelf comfortabel te maken in bed, je lichaam te ontspannen en je geest open te stellen voor deze ervaring. Sluit zachtjes je ogen en laat je ademhaling rustig en diep worden.

Laten we beginnen door te erkennen dat je hier bent omdat je verlangt naar een goede nachtrust. Maar soms kan die wens en de druk om in slaap te vallen juist spanning en frustratie veroorzaken.

Ik wil je laten weten dat ik hier ben om je te ondersteunen in je zoektocht naar ontspanning en een betere nachtrust. Laten we samenwerken om de druk van het slapen weg te nemen en je te helpen vertrouwen te vinden in het herstel van je slaap. Vanavond gaan we ons richten op het loslaten van die verwachtingen en het vertrouwen dat slaap vanzelf zal komen.

Herinner jezelf eraan dat deze meditatie een veilige ruimte is waar je jezelf kunt toestaan ​​om tot rust te komen, los te laten en te ontspannen. Vind een positie die voor jou het meest ontspannen voelt. Sluit zachtjes je ogen en richt je aandacht op je ademhaling. Adem diep in door je neus en adem langzaam uit door je mond. Laat je ademhaling rustig en geleidelijk worden, alsof je je lichaam en geest kalmeert.

Laten we beginnen door ons bewust te worden van ons lichaam. Voel de zwaartekracht die je lichaam naar beneden trekt, waardoor je steeds dieper kunt ontspannen in je matras. Laat alle spanning in je spieren los terwijl je langzaam en bewust ademhaalt. Adem in door je neus en adem uit door je mond. Neem de tijd om je ademhaling te volgen, als een rustige, constante stroom van energie.

Terwijl je je bewust wordt van je ademhaling, merk je misschien dat je geest nog steeds vol zit met gedachten, zorgen en verwachtingen over de slaap. In plaats van te vechten tegen deze gedachten, wil ik dat je ze erkent en accepteert. Zie ze als wolken die voorbij drijven in de lucht. Observeer ze zonder oordeel en laat ze dan rustig voorbijgaan. Breng je aandacht steeds weer terug naar je ademhaling, je anker in het moment.

Breng nu je aandacht naar je lichaam. Begin bij je tenen en werk langzaam omhoog naar je hoofd. Terwijl je bij elk lichaamsdeel komt, adem je zachtjes uit en laat je alle spanning en zorgen los die je daar vasthoudt. Laat je spieren verzachten en je lichaam ontspannen. Voel hoe je lichaam steeds zwaarder wordt en verankerd in het hier en nu.

Nu wil ik je uitnodigen om je aandacht te richten op je hartslag. Voel de regelmatige, rustige cadans van je hart terwijl het klopt in je borst. Laat jezelf in harmonie komen met dit ritme en laat het je kalmeren. Adem diep in en uit, terwijl je je bewust wordt van de rust en ontspanning die je hart je biedt.

Nu, terwijl je lichaam ontspannen is en je hart in een rustig tempo klopt, wil ik dat je je voorstelt dat je drijft op een rustige oceaan van rust en sereniteit. Voel de zachte deining van de golven onder je en de warme bries die je gezicht streelt. Laat jezelf helemaal opgaan in dit gevoel van vrede en vertrouwen.

Terwijl je op deze rustige oceaan drijft, besef je dat slaap vanzelf zal komen. Slaap is een natuurlijk proces, net als ademen en het kloppen van je hart. Je hoeft er niet aan te werken of het af te dwingen. Laat jezelf overgeven aan het vertrouwen dat je lichaam en geest precies weten hoe ze in slaap moeten vallen en dat dit proces vanzelf zal plaatsvinden.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu