Ilmastokriisilinja
Ilmastokriisilinja
May 13, 2021
Miten ilmastokriisiin kannattaisi suhtautua? (ft. Panu Pihkala)
Play • 52 min

Ilmastoahdistus? Kognitiivinen dissonanssi? Ylisukupolvinen ahdistus? Opittu avuttomuus? Kuten alustuksesta voinee päätellä, tällä kertaa tarkastellaan ilmastokriisiä ihmisen korvien välin kautta, psykologian tulkintamalleja hyödyntäen.

Vaikka jaksossa saatetaan käyttää raskaan kuuloista tieteellistä käsitteistöä, on sen tarkoitus olla hyvin käytännönläheinen. Jakson on tarkoitus tarjota meille psykologisia työkaluja käsitellä ilmastokriisiä kaikessa pelottavuudessaan.


Dosentti Panu Pihkala on johtava suomalainen asiantuntija ympäristöahdistukseen liittyvässä tutkimuksessa. Hän tekee monitieteellistä ympäristötutkimusta Helsingin yliopistossa ja ohjaa erilaisia käytännön työpajoja. Pihkalan tietokirja Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo (2017) herätti laajaa yhteiskunnallista keskustelua. Kansanvalistusseura myönsi hänelle vuonna 2018 kansallisen Sivistyspalkinnon hänen ansioistaan ympäristöahdistuksen käsittelijänä. Pihkalan uusin tietokirja, Mieli maassa? Ympäristötunteet, ilmestyi lokakuussa 2019. Pihkala on toiminut asiantuntijana monissa ympäristöahdistukseen liittyvissä hankkeissa sekä Suomessa että kansainvälisesti.

More episodes
Search
Clear search
Close search
Google apps
Main menu